KıbrısManşet

Baybora: Arif Hoca’yı ölümünün 10. yılında saygı ve özlemle anıyoruz






Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Başkanı Mustafa Baybora, KTÖS’ün kurucularından ve Kıbrıs Türk toplumunun var oluş mücadelesinin önderlerinden olan Arif Hasan Tahsin‘in ölüm yıl dönümü dolayısıyla açıklama yaptı. Açıklamada; Arif Hoca’nın toplumsal muhalefetin en önemli isimlerinden olduğuna dikkat çekildi

Baybora: KTÖS’ün kurucularından biri olan Arif Hasan Tahsin’i onuncu ölüm yılında saygı ve özlemle anıyoruz

Baybora tarafından yapılan yazılı açıklamada, Arif Hasan Tahsin’in Kıbrıs Türk toplumunun bağımsızlık ve var oluş mücadelesindeki en önemli öznelerden biri olduğuna değinildi. “İngiliz koloni yönetiminden itibaren yaşamının sonuna kadar sürdürdüğü” mücadele ile hatılanacak olan Arif Hoca’ya özlem duyulduğu dile getirildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Kıbrıs Türk toplumunun varoluş mücadelesinin temellerini oluşturan KTÖS’ün kurucularından biri olan Arif Hasan Tahsin’i onuncu ölüm yılında saygı ve özlemle anıyoruz. Toplumda eğitimci, yazar, araştırmacı, kooperatifçi, siyasetçi ve sendikacı kimliği ile bilinen Arif Hasan Tahsin, Kıbrıs Türk toplumunun önde gelen yurtseverlerinden biri olmuştur.

ozgur_gazete_kibris_arif_hoca
Arif Hasan Tahsin (Arif Hoca)

“Arif Hoca yaşamının sonuna dek bağımsızlık, egemenlik ve varoluş mücadelesi ortaya koydu”

Arif Hoca, İngiliz koloni yönetimindeki dönemde Türk Öğretmen Koleji’nde öğrenci olduğu yıllardan itibaren ortaya koymuş olduğu bağımsızlık, egemenlik, toplumsal muhalefet ve varoluş mücadelesini hayatının sonuna kadar sürdürmüştür.

“Toplumsal muhalefetin en önemli isimlerinden biri, Arif Hoca…”

Toplumsal muhalefetin en önemli isimlerinden biri olan Arif Hasan Tahsin’in 76 yıllık hayatının büyük bir bölümünde vermiş olduğu mücadele ve geride bıraktığı eserler hala daha tüm yurtseverlere ilham vermektedir.

“Arif Hoca’nın sözleri bugün Kıbrıs’ın kuzeyindeki durumu özetliyor”

Kıbrıs Türk toplumunun tarihindeki en ağır ekonomik ve siyasi buhranı yaşadığı bu günlerde, Arif Hasan Tahsin’in “Bilin ki başkasının himayesinde, koruması altında yaşamanın adı esarettir, boyunduruk altında yaşamaktır. Doğduğumuz topraklar üzerinde gücümüzün yettiği oranda, koruyabileceğimiz kadar haklara sahip olalım, ama onurumuzla yaşayalım” sözleri bugün Kıbrıs’ın kuzeyindeki durumu özetlemektedir.”











Başa dön tuşu