KıbrısManşet

“Polis geldi, işlem yapmadı, memur mesaiye devam etti”

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde geçtiğimiz cuma günü yaşandığı iddia edilen “alkollü kayıt memuru” skandalı, nöbetçi polisin olaya müdahalesi ve Lefkoşa Adli Şube’yi arayarak şikayetçi olmasıyla patlak verdi. Hastayı darp ettiği söylenen memur hakkında soruşturma başlatılmadığı ve olay yerine çağrılan polisin de herhangi bir işlem yapmadan hastaneden ayrıldığı ileri sürüldü

“Acile gelen hastaya bağırdı, üstüne yürüdü”

Gazetemizin görgü tanıkları ve hastane çalışanlarından edindiği bilgiye göre; 20.01.2023 (Cuma) tarihinde saat 01.30 sıralarında yaşanan ve görevli polis mensubunun nöbet odasından çıkarak müdahale ettiği olay;

Acil Servis’in Kayıt Bölümü’nde çalışan memurun, acile gelen ve kendisine müdahale edilmesini isteyen hastaya bağırması ve üstüne yürümesiyle başladı.

“Görev alkollü geldi ve görev sırasında da alkol kullandı” iddiası

İddiaya göre; göreve “alkollü” şekilde gelen ve görevi sırasında da alkol alan memur, acil müdahaleye ihtiyacı olduğunu söyleyen hastaya, “Herkesin işi acildir, bekleyeceksin” diye bağırdı ve odasından çıkarak hastayı itekledi ve darp etti.

Nöbetçi polisin olaya müdahale ettiğini ve memuru kayıt odasına götürdüğünü anlatan görgü tanıkları, memurun polise de “Bana dokunma, işime karışma” diyerek bağırdığını ve odadan bir kez daha çıkarak hastanın üzerine yürüdüğünü ileri sürdü.

Polis geldi, işlem yapmadı, memur mesaiye devam etti

Bunun üzerine polisin ilgili memuru tekrar müdahale ettiğini ancak memurun polisi de itekleyerek, “Sen kimsin de bana karışacaksın?” diye bağırmaya devam ettiğini anlatan görgü tanıkları, hastanedeki Özel Güvenlik Görevlisi’nin de duruma müdahale etmeye çalıştığını ancak memurun sakinleştirilememesi üzerine Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne haber verilerek yardım ve müdahale istediğini kaydetti.

İddialara göre; olay yerine gelen Adli Şube polisleri, kayıt memuruyla bir süre konuştuktan sonra herhangi bir tutuklama ve işlem yapmadan hastaneden ayrıldı. Alkollü olduğu ve hastayı darp ettiği iddia edilen memur ise mesaisine devam etti.

Soruşturma yok, dosyası kabarık!

Başhekim Sekreteri’nin yakını olduğu öğrenilen memur hakkında şu ana kadar herhangi bir soruşturma başlatılmadığı belirtiliyor.

İlgili memura ayrıca önceki yıllarda da “Vahim zarar”, “Ciddi darp”, “Alkollü araç kullanmak” ve “Kadına şiddet” gibi suçlardan dava okunduğu, aleyhinde dosya tanzim edildiği öğrenilirken, kamu suçu oluşturmasına rağmen birçok dosyasının da şikayetlerin geri çekilmesi üzerine kapatıldığı ileri sürüldü.

Kamu güvenliği

Kamuda istihdamların nasıl yapıldığıyla ilgili şüphe doğuran olayda, alkollü olarak mesaiye geldiği iddia edildiği halde konuyla ilgili işlem yapmadan olay yerinden ayrılan polislerin tutumu; kamu güvenliğinin nasıl tehlikeye atıldığına dair çok net bir izlenim de veriyor.

Özel Haber/Pınar Barut











Başa dön tuşu