KıbrısManşetSağlık

KTHES 26-27 Haziran tarihlerinde greve gidecek

Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Sendikası Yönetim Kurulu, taleplerinin yerine getirilmemesi üzerine 26-27 Haziran tarihlerinde greve gitme kararı aldı

Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Sendikası (KTHES) Başkanı İbrahim Özgöçmen, geçtiğimiz gün yaptığı yazılı açıklamayla Sağlık Bakanlığı, Bakanlar Kurulu ve Başbakan‘a seslendikleri ve kamu çalışanları ile vardiya çalışanları arasında adaletsizliğe sebep olan uygulamaların düzeltilmesi yönünde taleplerde bulundukları halde, taleplerinin karşılanmaması nedeniyle, 26-27 Haziran tarihlerinde greve gitme kararı aldıklarını açıkladı

Kamu çalışanlarına tatil, vardiya çalışanlara öteleme

Yapılan açıklamada, sendika olarak Salı günü yaptıkları açık çağrıya rağmen, hükümet edenlerin yine şaşırtmayarak kamu çalışanları arasında ayrım yapmayı tercih ettikleri ifade edildi.

Başbakan Ünal Üstel’in açıklamasına istinaden arife gününün, yine kamu çalışanlarına ‘idari tatil’ verildiğini ve vardiya çalışanlarının yine ötelendiğini üzülerek öğrenmiş bulunmaktayız” denildi.

KTHES: Birlikten güç doğar mantığıyla tüm üyelerimizi greve uymaya bekliyoruz

Açıklamanın devamı şu şekilde:

“Yukarıda belirttiğimiz hususlar çerçevesinde sendikamız yönetim kurulu kararı alarak;

26 Haziran 2023 (Pazartesi) ve 27 Haziran 2023 (Salı) günleri, 08.00-12.00 saatleri arasında tüm hastanelerde ve tüm birimlerde grev kararı almıştır. Birlikten güç doğar mantığıyla tüm üyelerimizin almış olduğumuz grev kararına uymalarını bekliyoruz.

“Ayrıca Kurban Bayramı’nda ek mesaiye gitmeme kararı aldık”

Ayrıca Kurban Bayramı’nda yani 28, 29, 30 Haziran ve 1 Temmuz 2023 tarihlerinde ise ek-mesaiye gitmeme kararı aldığımızı belirtiriz. Ancak almış olduğumuz ek-mesaiye gitmeme kararımızda hiçbir üyemizi zorunlu tutmayacağımızı ve sadece ek-mesaiye gitmek istemeyen üyelerimizin sorumlu hemşirelerine sendikamız kararını iletmelerini rica ederiz”











Başa dön tuşu