KıbrısSiyasetSürmanşet

CTP Gençlik Örgütü ve AKEL Gençlik Örgütü EDON toplantı yaptı

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Gençlik Örgütü, Emekçi Halkın İlerici Partisi‘nin (AKEL) Gençlik Örgütü Birleşik Demokratik Gençlik Örgütü‘nü (EDON) ziyaret etti; ziyarette Kıbrıs’ta federal çözüm, ekonomi, eğitim ve sağlık alanlarında her iki tarafta yaşanan gelişmeler değerlendirildi

“CTP Gençlik Örgütü ve EDON barış yolunda birçok ortak mücadele verdi ve vermeye devam ediyor”

CTP Basın Bürosu’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, CTP Gençlik Örgütü ile EDON’un görüşmesinde, Kıbrıs’ta federal çözüm yönündeki görüşlerin benzer olduğu ve bu amaca ulaşmak için her iki örgütün toplumlararası iletişimin güçlendirilmesi yönündeki çabalarının önemine vurgu yapıldı.

İki gençlik örgütünün, sadece sol sosyalist örgütler olmanın ötesinde, Kıbrıs’ın tarihini de taşıyan örgütler olduğu ve geçmişte de bugün de barış yolunda birçok ortak mücadele verdiği vurgulandı.

İlerleyen dönemlerde her iki örgütün barış inşası ve yeniden birleşme için ortak etkinlikler ve aktiviteler düzenlenmesi konusunda da fikir alışverişinde bulunuldu.

Toplantıda ayrıca, her iki bölgenin gençlerinin yaşadığı zorluklar ele alındı. Özellikle ekonomi ve eğitim alanlarında yaşanan sıkıntıların gençlere etkisi ve hükümetlerin bu konulardaki tutumları değerlendirildi.

Ortak çaba göstermenin gerekliliği vurgulandı

Gündelik sorunlara çözüm bulunması için ortak çaba gösterme gerekliliğinin vurgulandığı toplantıda, CTP Gençlik Örgütü’nden Genel Sekreter Çağın Nevruz Özsoy, Dış İlişkiler Sekreteri Su Kaba ve Eğitim Sekreteri Nesrin Cambaz bulunurken; EDON’dan ise Kallis Antounas, Seviros Koulas ve Alkis Sylikiotis hazır bulundu.

CTP Basın Bürosu











Başa dön tuşu