InstagramKıbrısManşetSiyaset

Volt Kıbrıs Kuruluş Kongresi’ni yapıyor: Temiz bir sayfa açıyoruz

Kıbrıs‘ın güneyinde geçtiğimiz ay kurulan ve “Kıbrıs’ın yeniden birleşmesi ile eşit imkan ve haklara sahip, birleşik, demokratik ve federal bir Avrupa fikrini ileri götürmek” hedefi olan “Volt Kıbrıs” adlı siyasi partinin ilk kongresi yapılacak

Volt Kıbrıs sivil toplumun karşısına çıkmaya hazır

Volt Kıbrıs’tan yapılan yazılı açıklamada; partinin sivil toplumun karşısına çıkmaya hazır olduğu ve 3 Aralık Pazar günü saat 10:45’te Lefkoşa Filoxenia Konferans Merkezi‘nde Kuruluş ve Tüzük Kongresi’nin yapılacağı belirtildi.

Açıklamada, “Çoğumuzun hayalini kurduğu geleceğin temellerini atacağız. İlerici, Avrupalı, Yeşil, Barışçıl bir gelecek” ifadeleri kullanıldı.

Foto Kaynak: CyprusMail

“Temiz bir sayfa açıyoruz”

Açıklama şöyle devam etti;

“Devletin genç ve yaşlılara, ülkemizin savunmasız ve dışlanmış vatandaşlarına kucaklayıcı olacağı bir gelecek. Vatandaşların eşitliğini güvence altına alacak bir gelecek.

Yolsuzluğa, milli servetin israfına, anarşik kalkınmaya, ötekileştirmeye, nefrete ve ırkçılığa yol açan korkuya yer kalmayacak bir gelecek. Ülkemizin tüm gençlerinin hak ettikleri Kıbrıs’ı şekillendirmek için söz sahibi olacağı, rol ve fırsata sahip olacağı bir gelecek.

Sadece belirli kişilerin çıkarlarını değil, bütünün yararını gözetecek şekilde, sağlıklı bir kurumsal çerçevede gelişen ve girişimciliği ve yenilikçiliği destekleyen bir ekonominin öngörülebildiği bir gelecek.

İlericilik, kollektiflik, şeffaflık ve hesap verebilirlik anlayışına sahip olan bir Kıbrıs’ın sesini duyurmasının zamanı geldi. Volt Kıbrıs’ın yapacağı da tam olarak budur.

Yolsuzluk ve karmaşanın normalleşmesinden utanç duyan tüm vatandaşlarımızı, vizyonumuzu, ilkelerimizi ve değerlerimizi paylaşan tüm demokrasi taraftarlarını daha iyi bir yarın için çabamıza katılmaya çağırıyoruz.

3 Aralık Pazar günü temiz bir sayfa açıyoruz. Volt üyeleri, partinin kuruluşu ve anayasası yanı sıra, partiyi 2024’teki Avrupa Parlamentosu seçimleri ve devamında partiyi seçim kurultayına götürecek Siyasi Komiteyi de onaylayacak. Gelin Kıbrıs’ı ve Avrupa’yı daha iyiye doğru değiştirelim. Kendi sesin, kendi iraden, kendi Kıbrıs’ın. Hade! Başaracağız!











Başa dön tuşu