InstagramKıbrısManşet

Sendika 13 maddelik “yapılacak yatırımlar” listesine süre sınırı koydu

Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası (HTKS), Sivil Havacılık Dairesi ve Ulaştırma Bakanlığı‘na, Ercan‘daki uçuş ve meydan güvenliği için elzem olan ekipman ve yatırımlarla ilgili 13 maddelik bir “yapılacaklar ve temin edilecekler” listesi hazırladı, listedeki her bir maddeye o yatırımın aciliyetine göre “son gün” tarihi koydu ve grev uyarısı yaptı

Sendika rest çekti!

Ercan Havalimanı’nda örgütlü sendika HTKS, Başkan Cem Kapısız imzası taşıyan ve Sivil Havacılık Dairesi Müdürü Mustafa Sofi ile Ulaştırma Bakanlığı’na gönderdiği yazıda, Sivil Havacılık Dairesi tarafından tespit edilen ve listelenen ihtiyaç duyulan yatırım ve ekipmanların, tüm ısrarlara rağmen Bakanlıkça karşılanmadığına dikkat çekti ve bu ihtiyaçları 13 maddelik bir listede topladı.

Özellikle içinde bulunduğumuz Kasım ayında, Ercan Havalimanı’nda art arda iki kez elektrik kesintisi yaşanmış, jeneratörler devreye girmemiş, aküler yetersiz kalmış ve bu eksiklikler hava sahasının ve meydanın kapanmasına, uçuşların durmasına, binlerce yolcunun mağduriyetine ve bilgi akışı sağlanamadığı için tehlikeli durumlara neden olmuştu.

Yaşanan bu olayların ardından da Ulaştırma Bakanlığı’na acil şekilde yatırımların tamamlanması taleplerini ileten sendika, bu taleplerine hala yanıt alamadı.

Yatırımlar yapılmazsa greve gidilecek, Bakanlığın grevi askıya alma hakkı da yok

Sendika, bunun üzerine hazırladığı 13 maddelik ihtiyaç listesindeki her bir maddenin karşısına, o madde yer alan ihtiyacın aciliyetine göre “1 günlük, 2 günlük, 3 günlük, 1 haftalık” gibi süreler koydu, Özgür Gazete bunların gerçekleşmemesi durumunda sendikanın greve gideceği bilgisini de edindi.

Bu arada Ulaştırma Bakanlığı bu sene içerisinde sendikanın 2 ayrı grev kararını Bakanlar Kurulu kararıyla askıya almıştı. Böylece Bakanlığın 1 sene içerisinde grevi askıya alma hakkı da dolmuş oldu. Dolayısıyla sendikanın yapacağı herhangi bir greve müdahale de edilemeyecek.

İste o liste;

Özgür (Özel) Haber











Başa dön tuşu