InstagramKıbrısManşetSiyaset

Kıbrıslılar Birliği: Kıbrıslıların kurtuluşuna yönelik çabaları desteklemeye devam edeceğiz

Kıbrıslılar Birliği (Union of Cypriots) tarafından, bağımsızlık mücadelesine katkı koyan Kıbrıslı değerlere veya kuruluşlara verilen 2023 Onur Ödülü‘nü Pan-Kıbrıslı Seferberliği Deklarasyonu aldı

“Pan-Kıbrıslı Seferberliği Deklarasyonu” 2023 Onur Ödülü’nü aldı

Birlik’ten yapılan yazılı açıklamada, bağımsızlık mücadelesine katkılarından dolayı Kıbrıslı değerlere veya kuruluşlara Onur Ödülleri’nin takdim edildiği söylendi.

Onur Ödülleri’nin hayatını kendi halkı ve Kıbrıs Cumhuriyeti’ne adayan Kıbrıslı toplum lideri Dr. İhsan Ali’nin anısına verildiği belirtilen açıklamada, 2023 yılında bu ödülün “Kıbrıs’ın Özgürlüğü için Pan-Kıbrıslı Seferberliği Deklarasyonu”na verildiği açıklandı.

Kıbrıslılar Birliği: Pan-Kıbrıslı Seferberliği Deklarasyonu, 49 Kıbrıslının imzasıyla başlayan, hızla büyüyen bir girişimdir

Açıklama şu şekilde;

“Kıbrıs’ın Özgürlüğü için Pan-Kıbrıslı Seferberliği Deklarasyonu”, Kıbrıs’ın işgalinin 49. yılında Rumca ve Türkçe konuşan 49 Kıbrıslının imzasıyla başlayan, hızla büyüyen bir girişimdir.

Bu deklarasyon, üniter bir Kıbrıs temelinde çözüm isterken, işgal ve yerleşimci sömürgeciliğine karşı mücadele etmeyi amaçlayan, Kıbrıs’ın hem işgal altındaki hem de özgür bölgelerindeki tüm Kıbrıslıların seferberliğini savunmaktadır.

“Kıbrıslıların kurtuluş mücadelesi açısından önemli bir dönüm noktası oldu”

Kıbrıslıların kurtuluş mücadelesi açısından önemli bir dönüm noktası olmuştur. Bildirge, işgale karşı çok boyutlu siyasi, diplomatik, sosyal ve hukuki bir mücadele çağrısında bulunmakta ve geniş toplumsal mutabakata dayalı bir dizi ilke oluşturmaktadır.

Bu ilkeler tam bağımsız, gerçekten çoğulcu demokratik ve üniter bir Kıbrıs Cumhuriyeti’ne giden yolu yönlendirmektedir.

Kıbrıslılar Birliği, Kıbrıs’ın ve Kıbrıslıların kurtuluşuna yönelik tüm çabaları desteklemeye devam edecektir.”











Başa dön tuşu