InstagramKıbrısManşetSiyaset

Besim: Yazarken bile elim, yüreğim titriyor. Her şey elimizden kayıp gidiyor

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Filiz Besim, 112 ambulans ağının zayıflatıldığını, komuta merkezinde sürekli hekim dahi olmadığını söyleyerek, yaşanan eksikliğe isyan etti

Besim: Her şey ama her şey elimizin altından kayıp gidiyor

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Besim, “Her şey ama her şeyin elimizin altından kayıp gidiyor” diyerek, ülkenin en iyi çalışan, en yaşamsal organizasyonu olan 112 Ambulans ağının her geçen gün zayıfladığını, zayıflatıldığı kaydetti.

Besim, “Emekli olan ambulans şöförlerinin yerine şöför alınmıyor. Ambulans ağına giden şöförlerin 2019’dan beri eğitimi yapılmıyor. Uzun bir süredir 112 Ambulans ağındaki paramediklerin de (sağlık çalışanlarının) eğitimi yapılmıyor” dedi.

“Güney Mesarya’da, Lefkoşa’dan Akıncılar’a kadar ambulans yok”

Ambulansların eskidiğini ve kullanılmaması gereken işlerde (taburcu hasta sevki, diyaliz hastası taşıma gibi) kullanıldığını, 112 komuta merkezinde -hasta sevklerinin doğru yönlendirilmesi için çok önemli olduğu halde- sürekli hekim olmadığını belirten Besim, 112 Ambulans ağının sorumlu hekimi de bulunmadığını söyledi.

Besim, “Ercan’dan kaldırılan 112 Ambulans Birimi nedeniyle güney Mesarya’da Lefkoşa’dan Akıncı’lara kadar ambulans yok. Yapmayın arkadaşlar, bu sistemler bu ülkede çok büyük emekler verilerek kuruldu. Benim bunları yazarken bile elim değil, yüreğim titriyor” ifadelerini kullandı.











Başa dön tuşu