InstagramKıbrısManşet

Volt: Derhal strateji geliştirilmeli

Volt Kıbrıs, önceki hükümetlerin yetersizliğinin, oligarşik davranışlarının ve iç içe geçmiş çıkar ilişkilerinin bir maliyeti olduğunu ve bu maliyeti vatandaşların ve işletmelerin, Avrupa ortalamasının yüzde 23 üzerinde artan elektrik faturalarıyla ödediğini belirtti ve enerji maliyetleriyle baş edilebilmesi için önerilerde bulundu

Volt: Vasiliko’daki doğal gaz terminaliyle ilgili skandal, Kıbrıs’ın yazılı olmayan kuralını bir kez daha doğruluyor

Volt Kıbrıs tarafından yapılan açıklamada, her yıl yüzde 90 güneş ışığı alan ve 2011’den bu yana deniz bölgelerinde işletilebilir doğal gaz yatakları keşfedildiği iddia edilen bir ülkenin, akaryakıt solumaya, çevreye karbondioksit yaymaya ve kamu kasasından sürekli elektrik sübvansiyonları ödemeye mahkum edilmiş durumda olduğu ifade edildi.

“Vasiliko’daki doğal gaz terminaliyle ilgili skandal, Kıbrıs’ın yazılı olmayan kuralını bir kez daha doğruluyor” denilen açıklamada, kamu yararının, siyasi sistemin öncelikleri arasında sadece bir dipnot olduğu vurgulandı.

“Enerji toplulukları hayata geçirilmeli ve desantralize enerji sistemleri oluşturulmalı”

Açıklamaya şöyle devam edildi;

“Volt bir kez daha alarmı çalıyor. Tüm bu gelişmelerin tehlikeli bir çıkmaza yol açmakta olduğunu ve derhal strateji geliştirilmesi gerektiğini önemle vurgulamak isteriz. Kıbrıs’ın yeni koşullara ayak uydurabilmesi, emisyonları 2030’a kadar yüzde 55 azaltma hedefine (EU Fit For 55) ulaşması ve enerji maliyetleriyle bütünsel olarak baş edilebilmesi için aşağıdakileri öneriyoruz:

-Bütünsel iklim yönetimi. İklimle ilgili endişelerin siyasi karar alma süreçlerinin her düzeyinde yaygınlaştırılması.

-Enerji topluluklarının hayata geçirilmesi ve desantralize enerji sistemlerinin oluşturulması.

“Düşük karbonlu taşımacılık için finansman sunulmalı”

-Yenilenebilir enerji kaynaklarından (YEK) elektrik depolama sistemlerinin hızlıca kurulmasının ve şebekenin modernizasyonununun teşvik edilmesi.

-YEK sistemlerine sağlıklı bir geçişin ön koşulu olarak verimli bir elektrik piyasasına yönelik reformların gerçekleştirilmesi.

-Düşük karbonlu taşımacılık için finansman sunulması.

-Negatif emisyon stratejisi oluşturulması: Ormanların restorasyonu ve sürdürülebilir yönetimi ve sulak alanların korunması gibi karbon emisyonlarını azaltan girişimlere yönelik finansman sunulması”











Başa dön tuşu