InstagramKıbrısKültür&SanatSürmanşet

Art Rooms tarafından finanse edilen etkinliğin sponsorluğunu da yine Art Rooms üstlendi

Kıbrıslıtürk ressam Emin Çizenel’in sanat disiplini ve hayat hikayesine dayanan bir dizi manşet altında arşivlenmiş birbirine bağlı konuların kesintisiz bir hafıza kaydı gibi…

Çizenel, doğduğu ve yaşamaya devam ettiği adanın yaşadığı siyasi, kültürel, ekolojik dönüşümleri ve yıkımı içselleştiriyor.

Bu Akdeniz adasını her açıdan deneyimliyor ve hafızasında ve hayalinde bu elementlerin oluşturduğu resimleri doğadan referanslarla harmanlıyor.

Bu manşetleri oluştururken, sanatçının hayatının parçalarını ve hayalinde yer bulan imgeleri görüyoruz.

Resimlerinde katman olarak ortaya çıkan bu manşetler ve eserlerinde kullandığı resimler, sanatçının eserlerinde farklı dönemlerde tekrarlanıyor.

Emin Çizenel

Aylar, yıllar ve bazen on yıllar arayla üretilen Çizenel’in eserleri temelde birbirine bağlı ve sürekli diyalog halindedir. Tek başına bir yorum sanat evreninin karmaşıklıklarını yakalayamazken, eserlerinin başlıca kaynaklarından birinin doğa olduğunu gözlemleyebiliriz.

Bu formlar ilk başta soyut görünür, ancak sanatçının daha geniş eserleri içinde dönüşürler. Çizenel’in eserleri Kıbrıs, İngiltere, Türkiye, İsveç, Avusturya, Fransa, Yunanistan, Lüksemburg, Almanya ve ABD gibi ülkelerde uluslararası ve yerel sergilerde/bienallerde yer aldı.

Art Rooms tarafından finanse edilen etkinliğin sponsorluğunu da yine Art Rooms üstlendi.











Başa dön tuşu