InstagramKıbrısManşet

Tatar’ın koruma polisi Avcil susma hakkını kullandı

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi‘nde (KSTBU) yürütülen “sahte diploma ve yolsuzluk” soruşturması kapsamında 15 Mart’ta tutuklanan atanmış Cumhurbaşkanı Ersin Tatar‘ın koruma şefi polis Şerif Avcil bugün bir kez daha Güzelyurt Kaza Mahkemesi‘nde Yargıç huzuruna çıkarıldı

Polis: Telefonunun yerini söylemedi, susma hakkını kullandı

Polis zanlının, soruşturmanın etki edeceği kısmının tamamlandığı belirterek, teminat talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç zanlının; 80 bin TL nakit kefalet ödemesi, KKTC vatandaşı 2 kefilin 1 milyon TL senet imzalanması ve zanlının haftada bir polise ıspat-ı vücut yapmaları koşuluyla tutuksuz yargılanmasına karar verdi, zanlının kimlik ve pasaportlarına el konularak, yurt dışına çıkışları da yasaklandı.

Neler olmuştu?

19 Mart tarihli duruşmadan notlar;

Zanlı Şerif Avcil ile ilgili bulguları aktaran polis Avcil’in, “Sahte Belge Düzenlemeye Tahrik” suçundan itham edildiğini olduğunu ifade ederek, Acvil’in 5 Haziran 2023 tarihinde tezsiz İşletme Yönetimi Yüksek Lisans programına kayıt olduğunu, 02.02.2022 tarihine ait ders notlarının ise sahte olduğunu ve 9 günde gelişigüzel olarak sisteme girildiğini (5 Haziran 2023), 19.06.2023 tarihinde de “bölüm birincisi” olarak mezun edildiğini kaydetti.

Avcil’in ders notlarının 6-15 Haziran 2023 tarihinde sisteme girildiğini, 11 gün sonra da İşletme Yönetimi Yüksek Lisansı diploması aldığını aktaran polis, zanlının susma hakkını kullandığını ve herhangi bir izahat vermediğini söyledi.

Zanlının diplomanın nerede olduğunu bilmediğini beyan ettiğini anlatan polis zanlının, emare olarak alınmak istenen telefonuyla ilgili ise kayıp olduğunu söylediğini aktardı.

Polis zanlıya şu an kayıp olduğu söylenen telefonla ulaşılarak ifade çağırıldığını, karakola vardığında ise telefonunu kaybettiğini söylediğini belirtti.

Yargıç: Zanlı polis subayı ancak emareleri gizleyerek polise yardımcı olmuyor

Polis, 3 günde 9 ifade alındığını, daha alınacak ifadeler olduğunu aktararak, 8 gün ek tutukluluk talep etti.

Zanlının avukatı talebe itiraz ederek, müvekkilinin teminata bağlanmasını istedi.

Yargıç Gülay Uğur ise, polis subayı olan zanlının diploma ve telefon gibi emareleri gizleyerek polise yardımcı olmadığını söyledi. Yargıç, zanlının 6 gün daha poliste tutuklu kalmasına karar verdi.

Özgür Haber Merkezi











Başa dön tuşu