InstagramKıbrısManşetSağlık

Bengihan: Sağlık Bakanlığı’nı defalarca uyardık

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Başkanı Güven Bengihan, Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek’i bir kez daha uyarmak istediklerini söyleyerek; insan hayatının hafife alınmayacak, ihmale gelmeyecek kadar ağır bir sorumluluk olduğunu hatırlattı

Bengihan: Sağlık Bakanlığı’nı defalarca uyardık

Yazılı açıklama yapan Bengihan, anayasal bir hak olan ve kamusal hizmetler içinde çok önemli yeri olan sağlık hizmetlerinin kalitesinin ne yazık ki günden güne düştüğüne dikkat çekerek, hem kamu sağlık hizmetlerinden yararlanmak isteyen halkın hem de hizmeti sunan sağlık çalışanları açısından taşıdığı önemin bilincinde olan KTAMS’ın, kamusal sağlık hizmetlerinde yaşanan sorunları, var olan eksiklikleri sürekli olarak gündeminde tuttuğunu, sorunlar ve eksiklikler konusunda Sağlık Bakanlığı’nı uyardığını kaydetti.

Bengihan, “Sağlık hizmetlerinin en önemli görev yerlerinden biri olan ve büyük bir risk altında çalışılan 112 Hızır Servisinde uzun bir süreden beri var olan sorunlara dikkat çekmek için sendikamız bir hafta önce Servis önünde basın açıklaması yaparak personel eksikliğine, özellikle deneyimli, eğitimli ambulans soförü ve paramedik personel ihtiyacına dikkat çekerek Sağlık Bakanı’nın kamu yararını gözetmeyen icraatlarını protesto etmişti” dedi.

“İnsan hayatı hafife alınmayacak kadar ağır bir sorumluluktur”

Bengihan şöyle devam etti;

“Ne acı bir tesadüftür ki bugün gazetelerde Sağlık Bakanı’nın ‘Sağlık hizmetlerinin kalitesinin artırıldığı’ yönündeki açıklamasının yanında 112 Hızır Servise bağlı bir ambulansın kaza yaptığı ve ikisi hemşire olmak üzere üç kişinin yaralandığı haberini üzülerek okuduk.

Sağlık Bakanı Sn. Hakan Dinçyürek’i bir kez daha uyarmak isteriz ki insan hayatı hafife alınmayacak, ihmale gelmeyecek kadar ağır bir sorumluluktur. Kendisini taşıdığı sorumluluğun bilincine varmaya davet ediyoruz”











Başa dön tuşu