EkonomiInstagramKıbrısManşetSiyaset

Yarkıner: Bunların devlet adamlığı; pilot olmayan birinin pilot koltuguna oturması kadar tehlikelidir



Makina Mühendisleri Odası (MMO) Başkanı Ayer Yarkıner, Ercan Havalimanı işletmecisi T&T‘nin sahibi Emrullah Turanlı’nın, Ercan’a casinolu (kumarhalenli) otel yapmak için Ulaştırma Bakanlığı‘na başvurduğunu hatırlatarak, binanın Devlet Emlak ve Malzeme Dairesi‘ne ait olduğunu söyledi, bir Bakanın bunu nasıl bilmediğini sorguladı

Yarkıner: Maliye Bakanlığı’na veya Devlet Emlak Malzeme Dairesi’ne başvurulması gerekirdi

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Yarkıner, Ercan Havalimanı eski terminal binasının, Devlet Emlak Malzeme Dairesi’ne ait olduğunu, bu tesisten istifade etmek isteyenlerin de Maliye Bakanlığı’na veya Devlet Emlak Malzeme Dairesi’ne başvurması gerektiğini belirtti.

Yarkıner, “Maliye Bakanlığı da kullanım maksadına uygun devir/kira veya hangi maksatla olursa olsun şeffaf, yasal bir süreç ile en rekabetci, önceden belirlenmiş usullerde, maksada uygun ve kamu yararına en avantajlı teklife istinaden devrini yapar” dedi.

“Bu usulün Ulaştırma Bakanlığı’nda bilinmemesi mümkün mü?”

Yarkıner şöyle devam etti;

“Bu usulün Ulaştırma Bakanlığı’nda bilinmemesi mümkün mü? Bilinmemesi ciddi bir sorun ancak bilinmesine rağmen yetkisi varmış gibi yazı yazması daha büyük sorun.

Neden iş; nasıl yapılması gerekirse o şekilde yapılmak üzere devreden çekilmiyor. Bu yazıyı neden Fikri Ataoğlu’na gönderiyor?

“Bu ekip AKSA‘ya fazladan 4 milyon dolar para ödememize de sebep oldular”

Bu ekip aynı yukarıdaki bilgi noksanlığı/anlama noksanlığı/devlet adamlığı sorumlulugu noksanlığı vb. nedenlerle zamanından evvel, teminatsız, yasaya aykırı, pul vergisi ödenmeden imzalattıkları ülkenin bir numaralı sorunu olan Kalecik lll Sözlesmesi ile gayri yasal, muteber istinati olmadan tanzim edilen, denetime sunulmayan faturalara istinaden ekstra 4 milyon dolar AKSA‘ya fazladan para ödememize sebep oldular. Kalecik ll’yi usulüne uygun sonlandırmadılar.

Bir yılda fazladan ödenen para ile Kıb-tek ülke için yeterli elektrik üretim kapasitesine ulaşabilirdi.

“Santralin 4 yıllık hizmet dışı bedeli onarım bedeli ile birlikte Kıb-tek’e e ödenmelidir”

Sadece bu değil yaptıkları hata; Taşerona teminatsız verdikleri bakım işi sonrasında kırılan 8 numaralı santral 4 yıldır hizmet dışıdır, santralin 4 yıllık hizmet dışı bedeli onarım bedeli ile birlikte Kıb-tek’e e ödenmelidir.

Bu vedelin ödenmesi için kımıldamıyorlar bile. İhalesiz aldığı yakıt ile makinaları hasara uğrattı halen daha kötü yakıt etkisi devam ediyor. 7 numaralı santralin yatak sardığı arıza da kötü yakıt muhtemel sebeplerindendir.

Bu ‘adamlar’ın devlet adamlığı; pilot olmayan birinin pilot koltuguna oturması kadar tehlikelidir.











Başa dön tuşu