EkonomiGüncelInstagramKıbrısManşetSiyaset

Limasollu: Her ay 147 bin dolar değil, 33 bin euro alıyoruz!


Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO) Asbaşkanı Aziz Limasollu, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası‘nın (El-sen) iddialarına cevap verdi, Teknecik Elektrik Santrali‘nde çalıştırdığı iki dizel santral için ayık 147 bin dolar değil 33 bin euro aldığını ve 3 kişi değil 17 kişi çalıştırdığını söyledi

Limasollu: Ticaret Odası’nı kullanarak Kıb-tek’e saldırı başlattığım gerçek değil

Limasollu yayımladığı cevap açıklamasında, Kıb-tek’e yüksek bedelle hizmet sağladığı ve Ticaret Odası’nı kullanarak Kıb-tek’e savaş açtığı iddialarını reddederek, yaşanan gerçeklerin bu iddialarla alakası olmadığını savundu.

El-sen yetkililerinin kendisi hakkında “Kıb-tek’den her ay 147 bin dolar alıyor” açıklaması hakkında da bilgi veren Limasollu, Kıb-tek’den alınan miktarın 33 bin euro olduğunu kaydederek, bu miktarın hangi giderler için harcandığını da açıkladı.

“‘Çamur at izi kalsın’ mantığı ile hareket ediliyor”

KTTO Asbaşkanı Aziz Limasollu’nun hakkındaki açıklamalara verdiği cevap metninin tamamı şöyle:

“Değerli arkadaşlar,

Şahsım ve şirketimiz hakkında basında çıkan iddialar gerçeği yansıtmadığı gibi ‘çamur at izi kalsın’ mantığı ile hareket edildiğini göstermekte ve bizi yanıt vermek zorunda bırakmış bulunmaktadır.

Kıb-tek’e yüksek bir bedelle hizmet verdiğim ve hizmet sözleşmesi uzatılmadığı için asbaşkanlığını yürütmekte olduğum Kıbrıs Türk Ticaret Odası’nı kullanarak Kıb-tek’e saldırı başlattığım iddiaları yaşanan gerçeklerle hiçbir şekilde alakalı değildir.

“Bize söylenen iki adet santralin çalıştırılması için Türkiye’den teknik bir ekibin gönderileceği idi”

Hizmet vermekte olduğum Etkin Makine ile ilk görüşmeyi 18 Haziran 2022’de yaptım .

Bize söylenen, yeni gelecek olan iki adet santralin çalıştırılması için Türkiye Cumhuriyeti’nden teknik bir ekip gelerek KKTC’de kalacağı ve bu makineleri çalıştıracağı idi.

Bizim deneyimli mühendislerimizin yurt dışında çalışırken Türkiye’den özel sektör kuruluşlarının gelerek bizim yapabileceğimiz işleri yapmasını beklemek bizleri üzmüştür. Bizlerde Just Ltd olarak işe talip olduk.

Bu santralları çalıştırmak için gerekli personeli bünyemizde toplayabileceğimizi açıkladık ve Temmuz 2022’de sözleşme imzalayarak santralın çalıştırılmasına başladık.

Temel amacımız KKTC’de özel sektörün bu tür teknik işlerin altından kalkabileceğini ve bu santralleri çok rahat çalıştırabileceğimizi göstermekti. Ayda 33 bin Euro gibi bir rakama anlaşma imzaladık.

“Bu santralde toplam 17 kişiyi çalıştırmaktayız”

İddia edildiği gibi üç personelle değil. Türkiye Cumhuriyeti’nden iki (2) deneyimli mühendis ve bir (1) deneyimli tekniker olmak üzere üç kişi istihdam ettik ama KKTC’den de 14 kişi olmak üzere toplam 17 personel ile bu santralleri çalıştırmaktayız .

Just Ltd’e kayıtlı olan arkadaşlar dört (4) elektrik elektronik mühendisi; bir (1) enerji mühendisi; dört (4) elektrik teknisyeni, dört (4) mekanik teknisyeni ve teknikeri ile bir (1) de izaz ikram sorumlusu olmak üzere toplam 14 kişidir ve tamamı KKTC vatandaşıdır. Şu anda KKTC’de deneyimli mühendislerimiz ve teknik ekibimiz vardır ve böyle bir ekibe sahip olmanın gururunu yaşıyoruz.

Just Ltd. olarak aldığımız iddia edildiği gibi 147 bin dolar değil; 33 bin Euro’dur. Kendileri 17 kişinin maaşlarını ve diğer özlük haklarını ödeyip, ev kirası, araba kirası, transfer ücreti, benzin parası, yemek parası, iş sağlığı güvenliği eğitimleri, giyim masraflarını karşılayarak bu işi 33 bin Euro’ya yapmaya hazır mıdırlar acaba? Bu konuda ayrıntı isteyenler varsa arşivimizdeki bütün detayları kendileriyle paylaşmaya hazırız.

“Türkiye Cumhuriyeti yetkililerine teşekkürü bir borç bilirim”

Şunları da belirtmeden geçmemek gerekiyor; Bu kaynak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından kesilen vergilerden bize ödenmektedir. Ne Kıb-tek ne de KKTC’deki başka bir kuruluş bize herhangi bir ödeme yapmamıştır.

Bunu da bu vesileyle Türkiye Cumhuriyeti EUAŞ Genel Müdürlüğü başta olmak üzere TÜRKİYE CUMHURİYETİ YETKİLİLERİNE teşekkürü bir borç bilirim. Ülkemizde böyle bir hizmeti vermemize imkan sağlayan Etkin Makine direktörüne de en içten teşekkürlerimizi iletiyoruz.

“Rum tarafından elektrik almak istemiyorsak…”

Ülkemize gelen bu santralleri çalıştırarak yanlış yaptıysak bu işten çekilmeye hazır olduğumuzun bilinmesini de isteriz.

Rum tarafından elektrik almak istiyorsak ve kendi çocuklarımızı bu şekilde harcamaya devam edeceksek söyleyecek başka söz kalmamış demektir. Konuyu değerlendirmeyi kamuoyunun vicdanına bırakıyorum”











Başa dön tuşu