Adli OlaylarInstagramKıbrısManşetSiyasetYaşam

Sezon bittiği halde 176 işçi Ticaret Odası üzerinden getirildi! İşte o protokol!






Özgür Gazete’nin “Köle Kampı” haberleriyle ilgili günler sonra açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, yaşanan skandal karşısında gazetemizi suçladı, hiçbir sorumluluk almadı, işçilerin eksik maaş ve yasal statüsü sorunlarını kabul etti ancak buna sebep olan hiç kimseden hesap soracağı yönünde bir açıklama yapmadı. Gardiyanoğlu sadece “Bana mı para verdiler, Mali Polis araştırsın” dedi

Sadıkoğlu: Bize kimse resmi başvuruda bulunmadı

Kanal T yayınına katılarak, kendi Bakanlığı’nı ilgilendiren skandal konusunda günler sonra konuşmaya karar veren Bakan, işçilerin ulaşım ve dil problemi olduğunu, tehdit ve baskı altında bulunduğunu günlerdir söylemelerine rağmen, “Bize kimse resmi başvuruda bulunmadı” dedi.

Sadık Gardiyanoğlu

Basında çıkan haberleri Bakan alarak dikkate aldığını ve Çalışma Dairesi Müdürü’ne gerekli talimatlarını verdiğini iddia eden Gardiyanoğlu, tartışmaların başka yerlere evrilmeye başladığını ve tehlikeli bir sürece girdiğini savundu.

YILIN İNSANLIK SKANDALI | 21. yüzyılda köle kampı

“Kimse bana baskı kurmasın”

“Araştıran araştırmayan da haber yapmaya başladı” diyen Gardiyanoğlu, 6 Şubat depremlerinden sonra Türkiye’den gelen iş gücünden 21 bin kişi kaybettiklerini söyleyerek, TC’den gelen kısıtlı işçinin de yeterli olmadığını belirtti.

Gardiyanoğlu, “Ben Bakanlığımı sosyal medya üzerinden şov yaparak değil icraat yaparak yaparım. Kimse beni tehditle yola sokmasın, baskı kurmasın. Ben veri ile konuşurum” dedi.

“Önce 440 sonra da 165 kişiye izin verdik”

Cypfruvex’in Tarım Bakanlığı’na bağlı güzide kurum olduğunu söyleyen Gardiyanoğlu, asla ispatlanmadığı halde yeşillenme hastalığından dolayı da üreticinin mağdur olduğunu savundu.

Gardiyanoğlu, “Narenciye dalında kalmasın, üretici mağdur olmasın diye, Cypfruvex önce TC’den kesim ekiplerini getirmek istedi. Ama bu ekipler gelmedi. Ya bu narenciye dalında kalacaktı, yere düşecekti, üretici perişan olacaktı.

Cypfruvex, tarihinde ilk defa önce 440 sonra 165 kişi olmak üzere işçi getirmek için Bakanlığımıza başvurdu, Tarım Bakanlığı aracılığıyla” dedi.

“KÖLE KAMPI”NDA MEYDAN DAYAĞI | İşçiler polise ifade verdi, şikayetçi oldu!

Sezon bittikten sonra işçi getirildiğini kabul etti

“Biz buna izin veririz dedik çünkü TC’den gelenlerin sayısı beklenenin çok altında” diyen Gardiyanoğlu, bu işçilerin başvurularının bir kısmının Kıbrıs Türk inşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB) üzerinden, bir kısmının da Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO) üzerinden yapıldığını kaydetti.

Gardiyanoğlu, “Yaklaşık 600 kişiydiler, çalışma izinlerini takip ediyoruz. 400 kişiye yakınının çıktı izni, diğerlerinin de sağlık kontrolleri tamamlanıyor” dedi.

Yani Bakan Gardiyanoğlu, Özgür Gazete’nin “sezon bittikten sonra işçi getirildi” iddialarını doğruladı ancak buna rağmen neden işçi getirilmesine izin verdiklerini açıklayamadı.

Özgür Gazete aylar önce “Sezon bitti, neden işçi getirmek istiyorsun?” diye sormuştu!

Hiçbir denetim yapmadıklarını da kabul etti, “Parayı bana mı verdiler?” diye sordu

Cypfruvex Müdürü Cemal Redif’e işçilerle ilgili yazı yazdığını, geri dönmek isteyenleri geri göndereceklerini, eksik maaş alanların maaşlarının tamamlanacağını söyleyen Gardiyanoğlu, bu sözleriyle de “görevimdir” dediği maaş ve yasal izin konularında hiçbir denetim yapmadıklarını ortaya koydu.

İşçilerin günlerdir yayınlarımızda parayı kime verdiklerini açık isim vererek söylemelerine rağmen, “İşçilere soraydınız bu parayı kime verdiler? Ben de soruyorum, bana mı verdiler?” diye soran Gardiyanoğlu, “Mali Polis soruştursun. Kime para ödemişlerse ortaya çıkarsın, çekincem yoktur” dedi.

Sağlık ve Tarım Bakanlıkları’nın da sorumlu olduğuna işaret etti

“İzni neden verdiğimizi ben çok rahatlıkla izah ederim” diyen Gardiyanoğlu, bu konudan sadece kendisinin sorumlu olmadığını da Sağlık ve Tarım Bakanlıklarını işaret ederek vurguladı;

Polisteyken bile tehdit mesajları devam etti!

“Bu konuda 3 Bakanlık koordineli çalışır, Tarım Bakanlığı ana işverendir, Çalışma Bakanlığı bu kişilerin ülkedeki yasal statüsünü denetler, yatırımları da bana bağlı daire denetler, maaşlarını alıp almadığını da ben denetlerim, yatı evleri, hijyen ve sağlık koşullarını ise Sağlık Bakanlığı denetler”

İşte KTTO ve Cemal Redif arasındaki o protokol!

Haberlerin gündeme geldiği ilk günden bu yana sessizliğini koruyan bir başka taraf ise Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO) olmuştu!

Cemal Redif

Çalışma Bakanlığı Basın Bürosu’ndan dün yapılan açıklamada da işçilerin Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği’ne yapılan başvuruyla geldiği söylenmiş ve KTTO’nun adı anılmamıştı.

Ancak Özgür Gazete, sezon bittiği halde 176 işçi getirilmesine kapı açan KTTO’nun, işçileri talep eden Cypfruvex Müdürü Cemal Redif’le yaptığı protokole ulaştı.

 

Taahhütname ve Vekaletname 30 Mayıs, Cypfruvex’in işçiler geldikten sonra yaptığı görevlendirme ise 29 Temmuz tarihli!

Sezon bittikten ve dalında ürün kalmadıktan sonra!











Başa dön tuşu