KıbrısManşet

Öğrencilerin 53 milyon TL karantina ücretiniz biz ödeyeceğiz

Yüksek Öğrenim ve Dış İlişkiler Dairesi Müdürü Ziya Öztürkler‘in, ek uçak seferleriyle, ülkeye getirilecek olan  17 bin 500 öğrencinin karantina ücretlerinin devlet tarafından karşılanacağını açıklaması tepkiye yol açtı

53 milyon TL karantina ücreti ödeyeceğiz

Öztürkler‘in açıklamasına göre, ek uça seferleriyle ülkeye getirilmesi planlanan öğrencilerin karantina ücretlerinin tamamı devlet tarafından ödenecek.

17 bin 500 öğrencinin, kişi başı 3 bin 050 TL olan karantina ücretlerinin ödenmesi durumunda, devletin kasasından ortalama olarak çıkacak olan tutar ise 53 milyon 500 bin TL’yi buluyor.

Nereden kaynak yaratıldı?

İkinci kapanma döneminin yaşandığı ülkede, özel sektöre ve emekçilere tek kuruş destek yapılmazken, özel üniversitelerin üstlenmesi gereken sorumluluğun devlet tarafından karşılanması kararının nasıl alındığı bilinmiyor.

“Devletin kasasının boş olduğu hatta bu yüzden borçlanmaya gidildiği ve gerekirse kamu maaşlarından kesinti yapılmasının gündeme geldiği şu günlerde, devlet 50 milyonu aşan kaynağı nereden yarattı?” sorusu ceevapsız kaldı.

O paraya 35 bin emeçiye destek ödemesi yapılabiliyor

On binlerce özel sektör emekçisi, geçtiğimiz kapanma döneminde 6 ay verileceği taahhüt edilen ama sadece 2 ay verilen bin 500 TL destek ödemesini, ikinci kapanma döneminde hiç alamadı.

Devletin, üniversite öğrencileri için ayıracağı yaklaşık 53 milyon 500 bin TL’lik kaynak ile bin 500 TL’den yaklaşık 35 bin kişiye destek ödemesi yapılabiliyor.

Zengin üniversite sahipleri neden ödemiyor?

Mevcut kararlar doğrultusunda ülkeye gelen vatandaşlar ve diğer yasal izinliler, karantina ücretlerini kendileri ödüyor.

Hal böyleyken, zengin üniversite sahiplerinin ödemesi gereken karantina ücretlerini devletin ödemesi, hükümetin önceliklerini net bir şekilde ortaya koyuyor.

Özgür Gazete 

 











Başa dön tuşu