KıbrısManşet

Derya: Bakanlar Kurulu içinde bu yapılanlara itiraz etmeyen her bakan, mafyanın parçasıdır

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Doğuş Derya, UBP-DP-YDP Hükümeti‘nin “Hükümet” kılığına girmiş bir “mafya” olduğunu söyleyerek, akaryakıt ihaleleri ve Emirname’nin iptaline ilişkin açıklamalarda bulundu

Derya: Bunlar “hükümet” kılığına girmiş bir “mafya”dır

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Derya, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (Kıb-tek) akaryakıt ihalesinin iptalinin de, kaçak yapıların vizelendirilmesi için Mağusa, İskele, Yeniboğaziçi Emirnamesi’nin iptalinin de açıkça kamu kaynaklarını çalmak olduğunu söyleyerek, UBP-DP-YDP-Hükümeti’nin “hükümet” kılığına girmiş bir mafya olduğunu vurguladı.

Derya, “O Bakanlar Kurulu içinde bu yapılanlara itiraz etmeyen her bakan da mafyanın parçasıdır. Çaldıkları minarelere kılıf uydurmak için ürettikleri yalanlara kimse ortak olmasın. Bir kişinin özel mülküne hırsız girse, polis tutuklar ama ülkenin kaynaklarını her gün çalanlar hükümet edenler olunca; mali polis, Sayıştay, Maliye Teftiş Kurulu devreye giremiyor. Bunu da kenara not edelim” dedi.

Bilindiği üzere; mali polis, Sayıştay ve Maliye Teftiş Kurulu; Bakanlar Kurulu tarafından yapılan “hırsızlıklara”, yetki sınırları nedeniyle müdahale edemiyor.

Neler olmuştu?

Gazetemizin dün manşete taşıdığı ve Mağusa, İskele, Yeniboğaziçi Emirnamesi‘nin iptal edilerek, emirnameye aykırı ya da kaçak projelerin vizelenmesi için boşluk yaratılacağı haberi sonrası, iptal kararı dün gece yarısı operasyonuyla Resmi Gazete‘de yayımlanmıştı.

Şehir Planlama Dairesi tarafından yapılan ve Resmi Gazete’de yayımlanan duyuruda, emirname sürecinde “katılımcılık ilkesine” uyulmadığı, bu yönde “davalar açıldığı” bahane edilerek, Emirname’nin “kamuyu zarara uğratmamak adına yürürlükten kaldırıldığı belirtilmişti.











Başa dön tuşu