KıbrısManşet

KTAMS’tan Meclis’te şok grev!

Kamuda Göç Yasası mağduriyetlerinin giderilmesi adına ilgili bakanlıklarla varılan uzlaşıların ‘hükümet’ tarafından yasal bir zeminde geçerli kılınmamasından ve atanmış Başbakan Ünal Üstel‘in sendikalar ve hükümet arasındaki uzlaşıyı yalanlamasından dolayı KTAMS; Meclis‘te ve Hazine ve Muhasebe Dairesi‘nde grevlerinin başladığını duyurdu

Bengihan: Uzlaşı adına gerekli çalışmalar yapılmış ve sendikalar bu yönde bilgilendirilmişti

KTAMS adına KTAMS Başkanı Güven Bengihan’ın yaptığı yazılı açıklamada; “Göç Yasası kapsamında çalışanların mağduriyetlerinin giderilmesi konusuna sendikalarımızın Başbakan, Maliye Bakanı ve Çalışma Bakanı ile yapmış olduğu görüşmelerde çalışanlara Eylül ayı maaşlarına yansıyacak şekilde %6 ek artış yapılması, geriye kalan farkla ilgili de takvimlendirme yapılması ve vergi dilimlerinin ve kişisel muafiyetlerin güncellenmesi yönünde mutabakata varılmıştı” ifadelerine yer verilerek yaşanan süreç hatırlatıldı.

“Başbakan kendilerinin böyle bir söz vermediğini söyledi”

Açıklama şu şekilde devam etti:

“Gerekli çalışmaların yapıldığı, hatta maaş barem tablolarının hazırlandığı yönünde sendikalarımıza bilgi verilmiş ve uzlaşıya varılmıştı. Sendikalarımız gerekli yasal düzenlemelerin yapılmasını beklerken Başbakan kendilerinin böyle bir söz vermediğini, sadece sendikaların talebi olduğunu ve herhangi bir uzlaşıya varılmadığını söylemesi bağdaşmamaktadır.

Çalışanlarla ve sendikalarımızla dalga geçilmesine asla izin vermeyeceğiz. Bu nedenle bugün Meclis’te ve Hazine ve Muhasebe Dairesinde tam gün grevdeyiz.”











Başa dön tuşu