KıbrısManşet

Bengihan’dan Üstel’e Göç Yasası çıkışı: Bizimle alay etmenin bedelini ödeyeceksiniz

Kamuda Göç Yasası mağduriyetleri adına ilgili bakanlıklarla varılan uzlaşıların ‘hükümet’ tarafından yasal bir zeminde geçerli kılınmamasından ve atanmış Başbakan Ünal Üstel‘in sendikalar ve hükümet arasındaki uzlaşıyı yalanlamasından dolayı Meclis‘te ve Hazine ve Muhasebe Dairesi‘nde grev başlatan KTAMS, hükümete yüklendi

Bengihan: Üstel sözünü tutmuyor

Meclis önünde sendikalar adına açıklama yapan KTAMS Başkanı Güven Bengihan, 3 Ağustos tarihinden bu yana; Başbakan, Maliye Bakanı ve Çalışma Bakanı ile çeşitli müzakereler gerçekleştirdiklerini ve uzlaşıya vardıklarını, ancak atanmış Başbakan Ünal Üstel’in uzlaşıyı yalanlayıp verdiği sözü tutmuyor olduğunu vurguladı.

“Makam koltukları, çalışanlarla dalga geçme yeri değildir”

.“Makam koltukları, çalışanlarla dalga geçme yeri değildir” diye konuşan Bengihan, “Anladık ki Ünal Üstel, bize verdiği sözün arkasında değildir. Bize doğruyu söylememiştir. Sendika ve çalışanlarla dalga geçmiştir. Hepimizle alay etmiştir. Ama bunun bir bedeli olur. Bunun bedelini, çalışanlar, özellikle Başbakana ödetecek” dedi.

“Ya bizimle konuştuklarını yapacaklar ya da yapacağımız eylem ve grevlerin sonuçlarına katlanacaklar” diyen Bengihan, “Biz ne aldığımız kararlardan ne de yapacağımız eylemlerden geri adım atacak değiliz” ifadelerini kullandı.

“Bir sabah, uçakların uçamadığını gören Taçoy ve Üstel anlasın ki biz de onlarla dalga geçtik”

Ercan Havalimanı, Mağusa Limanı ve Girne Liamanı’nın, yapacakları şok eylemler arasında yer alacağını vurgulayan Bengihan, “Bir sabah kalktıklarında, uçakların uçamadığını; gemilerin limana giremediğini gören Taçoy ve Üstel anlasın ki biz de onlarla dalga geçtik”ifadelerini kullandı.

“Bizimle dalga geçmenin bedelini ödeyeceksiniz” diyen Bengihan, grev ve eylemlerine, sonuç alıncaya kadar devam edeceklerinin altını çizdi.











Başa dön tuşu