KıbrısManşet

Metsola: Kıbrıs tarihi; aşılamayacağı düşünülen zorulukların nasıl aşıldığının güçlü bir ifadesidir

Avrupa Parlamentosu Başkanı Roberta Metsola, Kıbrıs bölünmüş kaldığı sürece, Avrupa’nın gerçek bir bütün olamayacağını ve bunun tek yolunun Kıbrıs’ta federasyon için çalışmak” olduğunu vurguladı

Metsola: İlerlemenin tek yolu federasyondur

Haravgi Gazetesi‘nin haberine göre; Metsola’nın Lefkoşa‘da dün gerçekleşen “Cyprus Form“un başlangıcında yayımlanan mesajında; “İlerlemenin tek yolunun, BM Güvenlik Konseyi kararları doğrultusunda tek, egemen bir Avrupa devleti, iki toplumlu bir federasyon olduğu ifade edildi. Metsola, mesajında; Kıbrıs bölünmüş kaldığı sürece, Avrupa’nın gerçek bir bütün olamayacağını vurguladı.

Metsola; adadaki iki toplum arasında güvenin yeniden kazanılması ve Kıbrıs sorununa işlevsel çözümler bulunması için her türlü çabanın gösterilmesi gerektiğini vurguladı. Yayımladığı mesajda Ukrayna’daki işgale de değinen Metsola; bu zamanın, içinde bulunduğumuz koşullara karşı; “inşa ettiklerini yıkmak isteyenlere tepki verme ve birlik olma zamanı” olduğunu savundu.

“Kıbrıs tarihi; aşılamayacağı düşünülen zorulukların nasıl aşıldığının güçlü bir ifadesidir”

Ortak eylemlerinin; nasıl ilerleyeceklerini ve Avrupa yapısını nasıl pekiştireceklerini belirleyeceğini de dile getiren Metsola, Kıbrıs’ın güneyinin Avrupa değerleri ve Avrupa’nın yaşam tarzının korunmasında temel bir rolü olduğunu söyledi.

Metsola mesajında; “Kıbrıs tarihinin; bir kimsenin aşılamaz zorlukları nasıl aştığı ve bunlardan daha güçlü nasıl çıktığı konusunda, bir dayanıklılık örneği teşkil ediyor” dedi.











Başa dön tuşu