KıbrısManşet

Bir vatandaş daha ‘Cumhurbaşkanlığı makamına hakaret’ten yargılandı



Müfsit yayın yapmak“tan suçlu bulunup, yayınladığı sözler ‘dil ve edebiyat uzmanlarınca‘ değerlendirilen Sabit Parsel; Cumhurbaşkanlığı makamında bulunan Ersin Tatar‘a hakaret ettiği gerekçesiyle yargılandı. Parsel; ‘kimliğine el konulmasını protesto etmek için’ 7 günü aşmamak koşuluyla cezaevinde yatmayı tercih etti

Parsel: Söylediklerimin arkasındayım

Mahkemede yeminli şehadet veren polis memuru Aykut Özkan olguları aktardı. Görüşülen davada, Sabit Parsel‘in sosyal medya hesabından sarfettiği sözlerin dil ve edebiyat uzmanlarınca incelendiği aktarılırken; “Kullandığı ifadelerin Cumhurbaşkanlığı makamını ve Cumhurbaşkanlığı mamamında bulunan Ersin Tatar‘ı hedef alıcı, aşağılayıcı, küçük düşürücü, taciz edici ve kışkırtıcı nitelikte olduğunun tespit edildiği” söylendi.

Polis, Parsel’e dün itibarı ile yasal ihtar altında “Müfsit Niyetli Yayın Yapma Suçu” ile ilgili olarak yazılı dava tebliğ edildiğini ve aleyhinde başlatılan soruşturmanın tamamlandığını belirtirken; Parsel’in KKTC vatandaşı olduğunu ve davaları görülünceye kadar da uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Parsel ise mahkemede; sarf ettiği sözleri kabul ederek “Söylediklerimin arkasındayım” dedi.

“Kimliklerini teslim etmeyi protesto ediyorum, cezaevinde yatacağım”

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Nil Elodie Çeliker, zanlının davada hazır bulunması maksadıyla yurtdışına çıkışının yasaklanması, haftada bir gün en yakın polis karakoluna ispat-ı vücutta bulunması, 70 bin TL tutarında kefalet senedi imzalaması ve KKTC vatandaşı 1 kefilin 50 bin TL’lik kefalet senedi imzalaması koşuluyla tutuksuz yargılanmasına, şartları yerine getirememesi halinde ise 7 günü aşmamak üzere hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmesine karar verdi.

Sonuçlanan dava sonrasında suçlu bulunan Sabit Parsel; kimliklerini teslim etmeyi protesto etmek için “7 günü aşmamak üzere hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gitme” hakkını kullanmak istediğini söyleyerek, tercihini bundan yana kullandı.

Parsel ‘hakaret içerikli’ ne söylemişti?

Sabit Parsel Facebook paylaşımı yaparak şunları söylemişti;

Adanın masgarası TC’nin soytarısı olma yolunda devam. Bu ada senden utanç duyuyor

Türk Dil Kurumu (TDK);

Masgara/Maskara: Eğlendirici, güldürücü davranış, soytarılık.
Soytarı: Sözleriyle, davranışlarıyla halkı güldürüp eğlendiren kimse, maskara.











Başa dön tuşu