Köşe Yazarlarımız

Köpeğimin ne kadar egzersize ihtiyacı var?

Hepimiz biliyoruz, dışarı çıkıp dolaşmak köpeğinizin beynini aktif tutar ve onlar için büyük bir stres gidericidir.

Köpekler koklamayı ve keşfetmeyi sever, bu yüzden köpeğinizin sadece … şey … köpek olmak için bolca fırsatı olduğundan emin olun!

Yeterli egzersiz yapmamak obezite gibi sağlık sorunlarına neden olabileceği gibi davranış sorunlarına da yol açabilir. Sıkılmış köpekler mutsuz köpeklerdir – hayal kırıklıklarını çiğneyerek, çok havlayarak veya eve tuvalet yaparak gösterebilirler.

Köpeğinizin ne kadar egzersize ihtiyacı olduğu, cinsine, yaşına, sağlığına ve kişiliğine bağlıdır. Aşağıdaki diyagram, her köpek ırkının ne kadar egzersize ihtiyacı olduğuna dair kabaca bir bilgi vermektedir, ancak her köpek farklıdır ve aynı cins diğer köpeklerden farklı olabilir (biri uzun bir yürüyüşü sevebilirken, diğeri koşmayı ve oyun süresini tercih eder). Köpeğinizin ne kadar egzersize ihtiyacı olduğundan emin değilseniz, tavsiye için veterinerinizle görüşmeniz en iyisidir.

Unutmamalıyız ki köpeklerin farklı yaşlarda farklı miktarda egzersize ihtiyacı vardır. Yavru köpeğinizin iki saatlik bir yürüyüş yapmasını beklemek, yürümeye yeni başlayan bir çocuğun aynısını yapmasını beklemek gibidir!

Daha yaşlı köpekler için de durum aynı – size eskisi gibi ayak uyduramayabilirler.

Ayrıca köpeğiniz çok zayıfsa veya uzun vadeli bir sağlık sorunu varsa, çok fazla egzersiz yapmaları mümkün olmayabilir.

Sıkılmaması için köpeğinizin rutinini değiştirmek gerekir. Günde en az bir yürüyüş yaptığından emin olmalısınız, ancak bunun da ötesinde başka tür egzersizler de yapmaları gerekir.

İdeal olarak, köpeğinizin günlük egzersiz rutinine bol miktarda oyun zamanı ve eğitim karıştırmalısınız. Bu, ikinizin bedenleriyle birlikte beyinlerini aktif tutmanıza ve bağ kurmanıza yardımcı olacaktır.

Ayrıca güvenli bir alanda koşmak ve koklamak için zaman geçirebilmeleri gerekir. Bu alan sizin bahçenizse, köpeğinizin ırkı için uygun büyüklükte olduğundan (örneğin, daha büyük köpeklerin daha büyük bahçelere ihtiyacı vardır), güvenli ve köpek dostu olduğundan emin olun.

Biliyorum bu günlerde egzersiz yapamıyoruz, kısıtlıyız ve köpeğimizi çıkarmak zorlaştı. Ancak unutmayalım ki onlar da bizim kadar sıkılıyor ve dışarı çıkmaya ihtiyaç duyuyor.

Kendinize ve patili dostunuza iyi bakın!











Başa dön tuşu