DünyaManşet

Kadıgil: Saçma sapan gündemlere uyanıyoruz, Türkiye’deki esas sorun ‘laikliğin’ ayaklar altına alınması

Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil, 2023 Genel Seçimleri‘nin yaklaşmasıyla  Türkiye‘deki tüm siyasi tarafların gündeminde olan ‘başörtüsüne yasal ve anayasal güvence‘ tekliflerine ilişkin açıklamalarda bulundu; “Bu ülkede kadınların başörtüsü sorunu yok, yaşam haklarının en yakınlarındaki erkekler tarafından ellerinden alınmasıyla ilgili sorunları var” dedi

Ne olmuştu?

Türkiye’de; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘başörtüsüne yasal güvence’ye dair kanun teklifi sunacaklarını açıklamasının ardından; AKP Sözcüsü Ömer Çelik, TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘hak ve özgürlükler mücadelelerinin tarihine atılmış çok güçlü bir imza’ konuşması yapacağını söylemişti.

Erdoğan; düzenlediği grup toplantısında böyle bir sorunun bulunmadığını belirtmekle birlikte muhalefete; “Gelin çözümü Anayasa düzeyinde sağlayalım“ diye seslenmişti. Bunun üzerine CHP lideri Kılıçdaroğlu’ndan; ”Eğer arkasında yine kurnaz bir ajanda çıkmazsa her türlü desteği vermeye hazırız” yanıtı gelmişti.

Kadıgil: ‘Başörtüsü’ Medeni Kanun’un kabulünün yıldönümünde lüzumsuzca gündeme getirildi

Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil, TBMM‘de düzenlediği basın toplantısında; Türkiye’nin gündeminde olmayan başörtüsünün, Medeni Kanun’un kabulünün yıl dönümünde, lüzumsuz ve bilinçli bir şekilde‘ ülkenin asli gündemi haline getirildiğini söyledi.

“Kadınların asli sorunu laikliği ayaklar altına alanlar ve buna ses çıkartamayanlar”

“Bu ülkedeki kadınların asli sorunu, laikliği ayaklar altına alanlar ve çeşitli kaygılarla laikliğin ayaklar altına alınmasına ses çıkartamayanlar” diyen Kadıgil, şunları kaydetti:

“Bugün saçma sapan bir gündemle uyandık. Neymiş; bir tanesi başörtüsü için yasa yapacakmış, yetmez; öbürü el artırıyor, Anayasa değiştirecekmiş. İçerisine, sömürmekten bıkmadığı ailesini de koyacakmış. Açık söyleyelim; avucunuzu yalarsınız.

“Kadınlar en yakınlarındaki erkeğin keyfine göre şiddet görüyor, kadınların sorunu budur”

Bu memlekette kadınların başörtüsü sorunu yok. Her Allah’ın günü en yakınındaki erkeğin keyfine göre davranmadı diye şiddet gören, tecavüze uğrayıp öldürülen, ardından da; ‘Onun o saatte orada ne işi varmış‘ diye konuşulan kadınlar var.”

Kaynak: Diken











Başa dön tuşu