GenelKıbrısManşet

Barçın: Seçilmişlerin iradesini atanmışların gasp etmesine izin vermeyeceğiz

Meclis Genel Kurulu‘nun ikinci oturumunda “süre uyarısı” alan CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman‘dan sonra CTP’li tüm vekillerin kürsüye çıkmasının ardından söz alan CTP Milletvekili Devrim Barçın; Meclis‘ten geçirilmesi planlanan Belediyeler Reformu Değişiklik Yasa Tasarısı‘nda bahsi edilen 28 belediyeyi sıralayarak, bu belediyeler için kürsüde ve sokakta direneceklerini duyurdu, sokak kalabalıklaşıyor

Barçın: Seçilmişlerin iradesini atanmışların gasp etmesine izin vermeyeceğiz

“Seçilmişlerin iradesini burada ‘atanmışların’ gasp etmesine geçit vermeyececeğiz şeklinde konuşan Barçın; bu yasanın geçmesi halinde, halkın belediye seçimlerinde verdiği oyların “yok hükmünde” olacağını, dolayısıyla Meclis’in de bir anlamı kalmayacağını vurguladı.

“Kıbrıslıtürklerin, bu ülkeyi vatan bilen, bu ülkede emeğiyle geçinen, bu ülkede yaşayan tüm insanlarımızın kendi söz hakkını demokratik bir şekilde ifade edebilme özgürlüğü için Cumhuriyetçi Türk Partisi olarak bugün bu kürsüden inmeyeceğiz. İndirmek isterlerse de; buyursunlar denesinler” şeklinde konuşan Barçın; 28 belediyenin tüzel kişiklerinin yok edileceği bu yasa geçerse; bu belediyelere oy veren halkın belediye hizmetlerine erişemeyeceğini vurguladı.

Ana muhalefet olarak kendilerinin öne sürdükleri bu iddiaları çürütebilecek hukuki tek bir argüman bile geliştiremeyen bir Hükümet ile karşı karşıya olduklarını kaydeden Barçın; “CTP’li vekiller değil 24 saat, gerekirse 244 saat da bu kürsüde kalacak” şeklinde konuştu.

Barçın; bu konuşmasının üzerine tüm halkı sokağa, direnmeye ve mücadeleye omuz vermeye, oylarına ve belediye hizmetlerine sahip çıkmaya davet etti.











Başa dön tuşu