EkonomiGenelKıbrısManşet

KTEZO’dan hükümete: Geleceğe dair herhangi bir umut ışığı bırakıldı mı?






Esnaf ve Zanaatlarlar Odası (KTEZO) esas sorunların çözümüne odaklanmak yerine hamaset üzerine suni gündemler yaratarak dikkati başka yöne çekmeye çalışan hükümete; “BM’ye meydan okuma, Maraş açılımı, yıldönümü kutlamaları, tanınma ve ayrıştıran politikalar, ülkede tüm bu yaşanan sorunların neresinde” diye sordu

KTEZO: Soru ve sorunları çarptırmak, kişisel çıkarların peşinde olmak her şeyden daha önemli hale geldi

KTEZO Yönetim Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada; “Gerilim yaratmak, soru ve sorunları çarptırmak, kişisel çıkarların peşinde olmak her şeyden çok daha önemli hale geldi” ifadelerine yer verilerek, ülkedeki ‘suni gündemlere’ işaret edildi.

KTEZO; “Kara bulutlar gökyüzünü yeniden kaplamaya başladı” diyerek Güngör Çöplüğü’nde günlerdir süren ve zehir saçan yangına işaret ederek, hükümete ülkedeki ‘gerçek sorunları’ sıraladı.

“Mevcut alım gücü ile yaşamı idame ettirme imkanı kaldı mı?”

KTEZO’nun sorduğu sorular ve eğildiği sorunlar şu şekilde:

“Ülke siyaseti ne yapıyor?
Hükümeti, bakanlıkları, meclisi, kurumları ve sivil toplumu ile birlikte, yapılanları ciddi ciddi alta alta koyup sıralayabilir miyiz?
Her şeyden önce ve en önemlisi, ücretli işçi, usta, esnaf, üretici ve devlete yeni istihdam edilenler Mevcut alım gücü ile yaşamı idame ettirme imkanı kaldı mı?

“Gençlerin geleceğine dair bugün için herhangi bir umut ışığı bırakıldı mı?”

Pahalılığın yüzde 120’lere, girdilerin ve üretim maaliyetlerinin yüzde 200’lere dayandığı bu ülkede, insanların ve işletmelerin geleceğinden söz edebilir miyiz?

Devlet bu konuda ne Nitelikli eleman ihtiyacı karşılanabiliyor mu? Gençlerin geleceğine dair bugün için herhangi bir umut ışığı bırakıldı mı?

Kurumların çürümesi, fonksiyonlarını yerine getirememesi hükümetin ne kadar kapsama alanı?

Hastaneler, okullar, elektrik kurumu hükümeti ne kadar ilgilendiriyor?

Aylardır tartıştığımız ve verilen tüm sözlere rağmen kapıdan geçişlerde yaşanan izdihamı çözmek için adım dahi atılmamasının izahı var mı ?

Daha kötüsü yıllar içinde büyük çabalar ve emeklerle kurulan ilişkileri, kazanılan hakları, atılan adımları ve yapılan açılımları; son dönemde yürütülen politikalarla yerle bir etmek kime ne BM’ye meydan okuma, Maraş açılımı, yıldönümü kutlamaları, tanınma ve ayrıştıran politikalar, ülkede tüm bu yaşanan sorunların neresinde?

Karabulutlar gökyüzünü yeniden kaplamaya başladı.

Anladığımız kadarıyla, demeçler ve hamaset üzerinden yaratılan gündeme baktığımızda, sıraladığımız sorular ve sorunların muhatabı belli ki bu hükümet değildir.

“Gençliğine gelecek sunamayan toplumların ne içerde ne de dışarda tanınırlığı olur”

Kurumlarına sahip çıkmayan, gençliğine gelecek sunamayan, üretimini planlayamayan, sağlığı, eğitimi düzgün, nitelikli ve ulaşılabilir kılamayan toplumların ne içerde ne dışarda saygınlığı kalır, ne içerde ne de dışarda tanınırlığı olur.

Bir kez daha seslenme ihtiyacı duyuyoruz;

Sorunları bilen de çözecek olan da yine bizleriz! Bugüne kadar yaptığımız gibi, hatta daha çok, üretmeye ve umudu yeşertmek için mücadele etmeye devam edeceğiz! Suni gündemler yaratarak insanlarımızı ayrıştıran politikaların da karşısında duracağız”











Başa dön tuşu