KıbrısManşet

TDP’nin belediye başkan adayları MHD ve Kuir Kıbrıs ile iş birliği protokolü imzaladı




Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) belediye başkan adayları, Mülteci Hakları Derneği (MHD) ve Kuir Kıbrıs Derneği ile ayrı ayrı iş birliği protokolü imzaladı

TDP’li belediyeler mülteci, sığınmacı ve LGBTI+ dostu olacak

TDP Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre, Mülteci Hakları Derneği’yle “Mülteci ve Sığınmacı Dostu Belediyecilik”, Kuir Kıbrıs Derneği’yle de LGBTİ+ Dostu Belediyecilik” adında iki protokole imza atıldı. Her iki dernekle imzalanan protokollere göre, 25 Aralık tarihinde gerçekleştirilecek yerel seçimlerde TDP’den aday olan belediye başkanları, yönetime geldiklerinde “mülteci, sığınmacı ve LGBTİ+ dostu” olacak.

Atlı: TDP her zaman “insan odaklı” bir siyaset yürüttü

TDP Genel Başkanı Mine Atlı, belediye başkan adaylarının imzaladığı protokollere ilişkin açıklama yaptı. Atlı, TDP’nin her zaman “insan odaklı” bir siyaset yürüttüğüne dikkat çekerek, belediye başkan adaylarının imzaladığı protokollerin oldukça memnuniyet verici olduğunu kaydetti.

Atlı, ilerleyen günlerde TDP listesinde bulunan 98 belediye meclisi üyesi adayının da bu protokolleri imzalaması için adım atacaklarını vurguladı.

Mülteci ve sığınmacıların hakları korunacak

Mülteci Hakları Derneği’yle imzalanan protokole göre, mülteciler ile sığınma talebinde bulunan kişilerin hak ve özgürlüklerinin korunması için somut adımlar atacak.

Belediye başkanları, mülteci ve sığınmacıların yerelde kamu hizmetlerine erişebilmelerini; eğitim, sağlık, barınma, çalışma ve ulaşım hakkından eşit olarak yararlanabilmeleri için gereken politikaların hayata geçirilmesini sağlayacak. Protokole göre, seçimi kazanan belediye başkanları, mülteci ve sığınmacı dostu bir kent için çalışacak.

LGBTİ+ bireyler için somut adımlar atılacak

Kuir Kıbrıs Derneği’yle imzalanan protokole göre ise seçimi kazanan belediye başkanları, LGBTİ+ bireylerin hak ve özgürlüklerinin korunmasını ve iyileştirilmesi için somut adımlar atacak.











Başa dön tuşu