InstagramKıbrısManşetSiyaset

Özersay: Bu yaşananların, sınır geçişleri, ekonomik, siyasi ve diplomatik sonuçları olabilir


Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, bugün Pile‘de Birleşmiş Milletler (BM) Barış Gücü ile yaşanan gerginliğin hafife alınacak bir gelişme olmadığını söyleyerek, Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu‘un, BM Barış Gücü’ne verdiği “ültümatom” sonrasında ciddi bir itibar kaybı yaşandığına dikkat çekti ve benzer bir şeyin yaşanmıyor olmasını umdu

Özersay: Umarım haklıyken haksız duruma düşmeyiz

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Özersay, bugün BM Barış Gücü ile yaşanan gerginliğin hafife alınacak bir gelişme olmadığını söyleyerek, “Umarım haklı olduğumuz Pile-Yiğitler yolu konusunda meseleyi ele alış şeklimiz nedeniyle haksız konuma düşmeyiz” dedi.

Özersay, “Hatırlayacaksınız; BM Barış Gücü’nün uyuşmazlığın bir diğer tarafı olarak bizimle de oturup uzlaşması gerektiğini söylememiz noktasında da haklıydık. Ancak Dışişleri’nin BM Barış Gücüne bir ültümatomla süre vermesi ancak daha sonra dediğini de yapamaması sonucunda ciddi bir itibar kaybı yaşadık. Umarım şimdi Pile-Yiğitler yoluyla ilgili olarak da benzer bir hata yapılmıyordur. Umarım haklıyken haksız duruma düşmeyiz” ifadelerini kullandı.

“Sınır kapılarından geçişleri etkileyebilir, ekonomik, siyasi ve diplomatik sonuçları olabilir”

Özersay şöyle devam etti;

“Sınır kapılarından geçişleri olumsuz yönde etkileyebilecek bu türden gerginliklerin ekonomik, siyasi ve diplomatik sonuçları bazen tahmin edilenden daha fazla olabilir.

Bu nedenle bir adım atılırken çok iyi bir değerlendirme yapılmalı, sonuçları öngörülebilmeli ve diplomatik olarak da gerekli ön hazırlık yapılmalıdır.

Umarım bu değerlendirmeler yapılıp ona göre adım atılmıştır ve umarım Dışişleri Bakanlığı yanında Cumhurbaşkanlığı ve diğer ilgili kurumlar görüş birliği içerisinde hareket etmektedir.

“Dışişleri Bakanlığı olaylarla ilgili doyurucu açıklama yapmalıdır”

Öte yandan ara bölgede yaşananların tam olarak ne olduğunu sadece Rum basınından takip etmek zorunda bırakılmamız da sıkıntılıdır.

Kamuoyunun konuyu doğru anlaması ve başkalarının manipülasyonuna izin verilmemesi için Dışişleri Bakanlığı olaylarla ilgili doyurucu açıklama yapmalıdır”

UBP-DP-YDP Hükümeti’nden tehlikeli ve provokatif gişirim!











Başa dön tuşu