KıbrısManşet

Bengihan: Vergi Dairesi çalışanlarının iş yükünden haberi olmayan Arıklı, seviyesiz suçlamalar yaptı

Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı‘nın katıldığı bir programda Gelir ve Vergi Dairesi çalışanları ve sendikasına yönelttiği bazı ithamlar üzerine Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) konuya ilişkin bir dizi açıklama yaptı

Bengihan: Çalışanların iş yükünden haberdar olmayan Arıklı seviyesizce suçlamalarda bulundu

KTAMS Başkanı Güven Bengihan tarafından yapılan yazılı basın açıklamasında; “Trafik Dairesi‘ne bağlı olan Ehliyetler Birimi‘nin vezne işlerini, iş yükü zaten çok yoğun olan Gelir Vergi Dairesi personeline yaptırmak isteyen Arıklı bunu başaramayınca çalışanların çalışmak istemediğini, işe geç gelip erken ayrıldıklarını hatta işyerinde molehiya ayıkladıklarını söyleyecek kadar seviyesizce suçlamalarda bulunmuş, bunun sorumlusu olarak da sendikaları göstermiştir” ifadelerine yer verilerek Arıklı’nın söylemlerine yönelik hatırlatma yapıldı.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Arıklı’nın her fırsatta çalışanlara ve sendikalara saldırmayı alışkanlık haline getirdiğinin altı çizilen açıklamada; sendikaların statükoyu koruduğunu iddia eden Bakan Arıklı’ya konuya ilişkin sorular yöneltti.

Açıklama şu sorularla devam etti:

“Arıklı bu statükoyu kuran ve besleyen zihniyetin en büyük destekçisidir”

“Sendikaların statükoyu koruduğunu iddia eden Arıklı, esas suçlunun bu statükoyu kuran ve yıllardır bekçiliğini yapan zihniyetin olduğunu ve bu zihniyetin en büyük destekçici de kendisi olduğunu gizlemeye çalışmaktadır. Sn. Arıklı’ya sormak istiyoruz:

Kamuda ihtiyaç olan yerlere liyakata dayalı adil ve şeffaf bir şekilde istihdam yapmak yerine yandaşları partizanca işçi kadrolarına dolduran sendikalar mı?

İşlerin yoğun olduğu Daire ve Birimlerde çalışmak istemeyen yandaşlarını memnun etmek için ihtiyaç olmayan yerlere gönderen sendikalar mı?

Partizanca istihdam edilen yandaşlara müdürlerin dahi söz geçiremediği, iş yaptıramadığı, parti örgüt başkanlarının müdürlerden daha yetkili olduğu kamu düzenini yaratan sendikalar mı?

Bir yerde sorun varsa bu sorunu çözmek en başta sorumlu mevkide olanların görevidir. Sn. Arıklı çalışanları ve sendikaları suçlayarak sorumluluktan kurtulamaz.”











Başa dön tuşu