Köşe Yazarlarımız

Derdini söylemeyen derman bulamaz | Özgür Gazete-Güzin Abla-Cenk abi iş birliği


Bir dönem, dertlilerin derdine derman olan, gazetelerin efsane ve şefkatli ablası Güzin Abla’yı hatırlarız.

Yumuşak üslubuyla, gerçek adları belli olmaması için bir rumuz ile yazan dertlilerin derdine derman olur, onlara değme psikologlardan daha iyi tavsiyeler yazardı.

Özgür Gazete‘de yazmaya başladığım günden beri benim de e-mailime sürekli böyle mailler gelmekte, dertlerine derman olmam için takma adlarla yazmakta bana insanlar.

Hâlbuki hiç kimseye de mailimi vermemiştim, şöhret böyle bir şeymiş demek.

Görevden kaçamam, parmağımın arkasına sığınamam, siyasetçi miyim ben?

İşin ucunda para olmasa da yaparım bu işi. Bu soruları yanıtlamak boynumun borcudur velhasıl.

Başlangıç olarak, bana önceden yazan on yüz binlerce okur içerisinden seçtiğim iki tanesini burada paylaşıyorum.

RUMUZ: TE DA Kİ JUJU

Sevgili Cenk Abim;

Ben kendi halinde politika yapan bir taşra politikacısıydım. Ufak tefek parti içi gombinalar, bir iki ihale, iş takibi şu bu, yuvarlanıp giderdim.

Te da ki, güç bela baş koltuğa oturtuldum, olan oldu. Sen da bilin, bin bir gombina çevirmek zorunda kaldık bu koltuk için Fuat abiynan, bir türlü rahat oturtmazlar ama. Napsam eleştiri, napsam beğenmemezlik. Geceleri uykumdan kan ter içerisinde irkilerek uyanırım, artık boşbakan olmadığımı, Fayızı ve Ersanı, onlar gibi koltuğumda olmadığımı görürüm ve o anlarda baa bir hünkürerek ağlama gelir.

Yapayalnız bomboş bir koltuk sürekli peşimden gelir rüyamda. Ben koltuğumu çok severim Cenk abi ve onu kaybetmek istemem, daha doyamadım ki.

Bu arada evliyim ama içimde önlenemez bir çapkınlık yapma isteği var, laf aramızda durumu sen da bilin zaten. Napayım? Huyum gurusun.

Ben ne yapmalıyım sevgili Cenk Abi?

Not: Ayrıca koltuğumun yükselip alçalma mekanizmasında da sıkıntılar var, iyi bir tamirci önerebilir misin?

CENK ABİ:

Sevgili Te Da Ki Juju;

Sen da az Juju değilsin yani ha köftehor!
Tehlikeli sularda yüzen ama neysa.
Geceleri irkilerek uyanmanın sebebi büyük ihtimalle *ötün açık uyumandandır.

Üst üste 2 pataniya örtün, kenarını da döşeğin içine sıkıştır ki hava almasın mabadın.
Bir de yatmadan su içme ki işenmeden rahat uyuyasın, fazla işenince aha böyle kabuslar görür insan.

Koltuk meselesine gelince, IKEA’ da çok rahat modeller indirimdedir, altındaki koltuk zaten bir haftaya gitti gider, onun için çıkar bir sigortacık, indirim bitmeden git al derim ben. Evde oturun doya doya

Kırkından sonra azanı teneşir paklarmış der atalarımız Te Da Ki Juju, aklını başına al sen yetmişe merdiven dayamış birisisin. Te da ki Juju var tamamsın ama olmadığında napacan?

Fayız ve Ersan meselesi için ben bile yardımcı olamam sana, günahın büyük, ne demiş eskiler, alma eski başbakanların ahını, geceleri perperişan olun aha böyle.

En iyisi sen yarın en yakın aktara git 1.5 kilo şap versin sana, kullan, bak o zaman görecen, çapkınlık mapkınlık kalmayacak, guş da rahatlayacak sen da. Genablamı da eyi idare et, hoş dut gönlünü, akşamları bijama giyip pasadembo yeyin, Netflix’te dizi seyredin. Esas mutluluk budur.

Vusgiyi da az ve buzsuz iç, ağlama bulması seni ondan hem yanında faza yediğin guruyemiştendir.
Koltuğun mekanizma meselesine gelince; tavsiyeyi buldun kıllısını pardon tamirlisini da isteme, bozuşuruk ona göre.

RÜMUZ: CENAZECİ MERCEDES:

Sevgili Güzin Abla; benim iki büyük derdim var.

Her Allah’ın günü görev icabı mezarlıkları gezdiğim etrafımda sürekli hortlaklar görüyorum. Gece gündüz hiç fark etmez, her yerde hortlak görüyorum. Bazen o kadar çok oluyorlar ki onlara “cüce meclise hitap edin” dediğim bile oluyor.

İkinci derdim ise; ben Mercedes’imden bir an bile olsun ayrı kalamıyorum, gece gündüz onunla beraber kalmak istiyorum. Bu bende artık bir saplantı haline geldi. Mercedes’imi elimden alırlarsa ben ne yaparım?

Basında, sokakta güzelim Mercedes’lerimize laf edenler var, fazla benzinmiş gider, özel işlerimiz içinmiş kullanırık. Biyo bile çekeller baa.

Onlara karşı öfke doluyum, bu öfkeyi yenemiyorum. Üstelik ben şimdiden yeni bir Mercedes isterken onlar beni eleştiriyor. Ne yapmalıyım Cenk Abi, lütfen yardımcı ol.

CENK ABİ:

Sevgili Cenazeci Mercedes; endişelenme, rahat ol ve hiç strese girme. Sen kaçın kurasısın?

Oyunu senin bildiğin şekliyle ve kurallarıyla oyna. Cenazelere gitmeye devam et, iki kulluvallahi, bir fatiha oku, bilmezsan da ağzını oynat, ellerini da büyük aç, bu millet bunu her daim yer.

Hortlak meselesine gelince, hortlaklar mehter marşın dan çok korkar, onları görür görmez hemen patlat:

Ceddin deden neslin baban
En kahraman Türk milleti
Orduların pek çok zaman
Vermiştiler dünyaya şan

Göreceksin ki o anda hortlaklar kaybolacak.
Mercedes konusunda ise, Seni eleştirenleri Rum’un ve dış güçlerin maşası olmakla suçla, konu kısa zamanda unutulup gidecektir.

Sen ne badireler atlatmış adamsın Mercedes, içindeki öfkeyi dizginle ve arabanın keyfini çıkar. Yolda giderken de Mustada Sandal’dan Onun Arabası Var şarkısını dinle, sesi da sonuna kadar aç ama, göreceksin, tüm sorunların hallolacaktır.

Dikkatli ol, sürat yapma ama yavrum, e mi?

Rumuz Hiperaktif Külliye ve Rumuz Ucuzlatıcı Çarıklı adlı okurlarımın da dertleri acil ama yer darlığından dolayı onların cevaplarını bu hafta fazladan yazacağım bir yazıya bırakmak zorunda kaldım.

Sevgili Hiperaktif Külliye, sevgili Ucuzlatıcı Çarıklı, sizleri unuttum sanmayın, asla yalnız değilsiniz, ben yanınızdayım.

Muhterem okurlarım, sizler de seçeceğiniz bir rumuz – takma adla sorunlarınızı bana yazın, anında derdinize deva olalım.

Cenk abiniz bu günler için var.











Başa dön tuşu