KıbrısManşet

KBK: Silahlar Kıbrıs sorununu çözemez, toplumları birbirinden uzaklaştırır

Kıbrıs Barış Konseyi (KBK) ABD‘nin Kıbrıs‘a silah satışına yönelik ambargosunu kaldırmasının ardından; “Silahlar Kıbrıs sorununu çözemez, ne zaman silah kullandıysak Kıbrıs Halkı olarak zarar gördük” ifadelerini kullandığı bir dizi açıklama yaptı

KBK: Silahlar Kıbrıs Sorunu’nu çözemez, toplumları birbirinden uzaklaştırır

Kıbrıs Barış Konseyi (KBK) tarafından yapılan yazılı basın açıklamasında; ‘ABD‘nin Kıbrıs‘a silah satışına yönelik ambargosunun kaldırılmasını Kıbrıs açısından önemli bir içeriği olmayan bir hareket olarak görüldüğü’ kaydedilirken; “Silahlar Kıbrıs sorununu çözemez ve iki toplumu birbirlerine yakınlaştırmaz, tam aksine silahlar iki toplumu birbirinden uzaklaştırır ve düşmanca anlayışlara yol açar. Yurdumuzda ne zaman silahlar kullanılmışsa, Kıbrıs halkının zarar gördüğünü ülkemizin yakın tarihi göstermektedir” ifadelerine vurgu yapıldı.

“Bu karar Kıbrıs sorununun çözüm çabalarına darbe vuruyor”

Kıbrıs Barış Konseyi tarafından yapılan açıklamanın devamı şu şekilde:

“ABD’nin silah ambargosunun kaldırılması sorunu çözmemektedir; başta silah ticaretindeki aracılar olmak üzere, belirli ekonomik çıkar çevreleri için iki toplum arasındaki yeniden yakınlaşmanın ve Kıbrıs sorununun çözümünün değil, silahlandırmanın daha ağır bastığını göstermektedir.

Siyasi diyalogda ve medyada gündemin giderek daha da militarize hale getirilmesi iki toplum arasındaki uçurumu genişletmesine ve Kıbrıs sorununun hedeflenen çözüme kavuşturma çabalarına darbe vurulmasına hizmet etmektedir.

“Müzakerelerin devam etmesi yurdumuzda barış ve istikrarı sağlamanın tek yoludur”

KBK olarak, yurdumuzda nihai taksimin önlenmesi için Kıbrıs sorununu çözüme kavuşturma çabalarına görüşmelerin kesintiye uğradığı yerden aynı zeminde yeniden başlanması gerektiği görüşündeyiz. Kıbrıs’ta ve daha geniş bölgemizde barış ve istikrarı sağlamanın tek yolu budur.”











Başa dön tuşu