Gençler Yazıyor

Henüz Geç Değil, Umudunu Kaybetme Yurdundan

Tam bağımsız Kıbrıs” sesleri, güçlenmeye devam ettikçe, “müdahalelerin” de şiddeti, bir o kadar daha artmaya devam ediyor. Kıbrıs’ta “doğru“bir mücadele veriyorsan eğer, linç kültüründen nasibini alıyorsun ya da alacaksın demektir.

Bu linçler her zaman ‘üstten’ de gelmiyor bu arada, kendi içimizde olan linç kültürünün de haddi hesabı olmuyor bazen.

Biliyorum, sürekli baskı altında, eleştirilirken konuşmaya çalışmak, Kıbrıs’ımızın geleceği için bir şeyler yapmaya çalışmak zor, motivasyonun kırılabiliyor, bazen de çekip gitmek gelebiliyor uzaklara içinden.

Peki, sen mücadele vermezsen, ben mücadele vermezsem, kim mücadele verecek Kıbrıs’ımız için? Yurtdışına gittin diyelim, Kıbrıs’tan uzaklaştın.

İçin el verecek mi Kıbrıs’ın avuçlarımızdan kayıp gitmesini uzaktan izlemeye?

Seni büyük ihtimalle tanımıyorum; ama kalbine bir kez Kıbrıs’ı yerleştirmiş kimsenin Kıbrıs’ı o kadar kolay söküp atamayacağını biliyorum. Kıbrıs’ı sevmek başka hiçbir şeye benzemez. Bir aşka tutulmak gibidir Kıbrıs’a tutulmak.

Zor olsa da, acı verse de bazen yürüdüğün yol, o kadar güzeldir ki ‘tam bağımsız Kıbrıs’ı düşlemek, ona kavuşmanın hayali, ne olursa olsun vazgeçmezsin, vazgeçemezsin.

Bu coğrafyada, adanın kuzeyinde yaşamanın hiç kolay olmadığını biliyorum. Dünyanın tanımadığı bir yerde, en basit bir hakkın için bile mücadele etmek zorunda kalıyorsun bazen.

İfade özgürlüğün için mesela. Bir Kıbrıslı olarak, kendi ülken, Kıbrıs hakkında fikrini beyan ediyorsun, hedef gösteriliyor ve saldırılara maruz kalıyorsun.

Hem başka bir ülkede hem de burada, adanın kuzeyinde.

“Kıbrıs, Kıbrıslılara bırakılamayacak kadar önemlidir” gibi söylemler baş gösteriyor bazı sosyal medya hesaplarında. Kıbrıs’ı sadece ‘askeri bir üs’ olarak gören, bu adanın Kıbrıslıların yurdu olduğunu görmezden gelen, hatta ‘Kıbrıslılığı’ bile inkâr eden bu zihniyete boyun eğebilir misin sen?

Bölünmenin daha da pekiştirilmesine göz yumabilir misin? Susup kalabilir misin sen buradaki hak ihlalleri karşısında? Adanın kuzeyindeki asimilasyon politikalarını görmezden gelebilir misin?

“Kıbrıs Kıbrıslılarındır,” diye haykırmadan durabilir misin?

Senin bu güzel yüreğin Kıbrıs için atmaya devam ettikçe, hiçbir şey için geç değil. Senin bu güzel yüreğin Kıbrıs için atmaya devam ettikçe, hala umut var.

Seninle sesimiz daha güçlü, seninle bu mücadele daha güzel. Kıbrıs’ın sana, Kıbrıs’ın hepimize ihtiyacı var. Şimdi söyle bana, bu yolda bizimle misin?











Başa dön tuşu